torsdag 11 mars 2010

Jordens undergång KAN vara mycket nära

I SVT:s Vetenskapens värld konstaterar man mellan raderna att världen nog snart kommer att gå under och att det nog är människans fel.


Notera musikval, bildval och inte minst ordval. Det är väldigt mycket "skulle kunna vara", "om detta fortsätter", "förutsatt att" etc.

Enda underlaget till de alarmistiska skräcknyheterna (som dessutom är "vetenskapliga") är en "strapatsrik" båtresa som svenska och ryska vetenskapsmän genomförde för ett år sedan. På tåg är det straffbart att dra i nödbromsen om inte verklig fara föreligger. Inom vetenskapen drar alla i nödbromsen - om det ger mer pengar till just deras forskning.

Peter och Vargen? Någon?

1 kommentar:

  1. SVT:s journalistiska kompetens är obefintlig. Att inte ta ställning för eller emot, att vara en opartisk granskare och att värna den svaga medborgaren mot statsmakter och företag har försvunnit från SVT:s agenda. Numera handlar det om att få upp tittarsiffrorna, försvara sin existens och att motivera slöseri med licens- och skattepengar. Staten skall inte leka företag, det ser vi tydligt i SJ, SAS och Vattenfall. Det äckligaste är när man lägger dyra pengar på "reklam" för SVT/SR, producerad av Åkerlund/Renck-människor som skrattar hela vägen till banken. Vägra TV-licens! Gör ful-avdrag i deklarationen så att du åtminstone kan låtsas att du inte betalar för skiten!

    SvaraRadera